Kokakool

Pöline kaluritoit kuivatatud kalast. Lugu sellest, kuidas mulle Instagramis räägiti vanaema kuivakala-kastmest 

Heidi Hanso, 14. mai 2019, 15:00
Mundris kartuli ja kuivakalakastme rooga sobib hästi ehtima till. Fotod:Heidi Hanso
Mundris kartuli ja kuivakalakastme rooga sobib hästi ehtima till. (Fotod:Heidi Hanso)

Ütlen ausalt ja uhkusega, et ma ei tea ühtegi teist naisolevust, kes kuivatatud kalast nõnda palju vaimustuks nagu mina. Olen seda tänavu kohalikult kalamehelt ostnud üle 200 kilo, kõik ilusasti soolanud ja siis klambripüstoliga sauna külge rippuma pannud, esimese satsi ära korjanud, söönud ja tuttavatele jaganud. Kuidas ma kala soolan ja kuivatan, sellest kirjutasin mulluses kevadnumbris. Aga kuivakala (vobla Saaremaal ei öelda) on au sees ka kohalikus köögis ja sellest tehakse muu hulgas väga mõnusat kastet kartulite peale.

Kõigi Kalale väljaandes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee