Blogid

Praetud ahvenamari hapukoorega 

Tuuli Mathisen, 2. detsember 2014, 22:00
Ka ahvenamari võib keele alla viia! Foto: Tarmo Virkus.
Ahvenamari on üks neid tooraineid, mida väga paljud ei oska ega tea hinnata, ja nii visatakse see pahatihti ära. Ent ahvenamari muutub lihtsaks ja mõnusaks suutäieks, kui seda pannil koos sibulaga praadida ja kergelt röstitud leival koos hapukoorega süüa.  

300 g ahvenamarja

2–3 sibulat

praadimiseks võid

soola-pipart

100 g hapukoort

Valmistamine

Eemalda toorelt ahvenamarjalt näppudega nokkides või vispliga segades kiled. Prae peeneks hakitud sibulad pannil võis keskmisel kuumusel parajalt klaasjaks, selleks kulub 5–7 minutit. Vala hulka ahvenamari ja prae aeg-ajalt segades läbi. Kui marjamass ei ole enam läbipaistev, vaid valkjas, lisa hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti leib kergelt krõbedaks ja määri segu leivale. Kaunista maitserohelise või muu meelepärasega.

 ***