Blogid

Ahjuhavi juustukartulitega 

Pille Enden, 10. november 2014, 22:00
Ahjuhavi juustukartulitega. Foto: Jaan Heinmaa
Ikka ja jälle on havi see, kes kalamehele rõõmu teeb! Aga kui havi juba koju toodud, on aeg valmistada üks lihtne ja toekas roog neljale.

Vaja läheb:

u ühekilone haug

soola

sidrunimahla

sidrunipipart

2 dl hapukoort

Valmistamine:

Puhasta ja pese kala, hõõru nii seest kui väljast soola, pipra ja sidrunimahlaga. Hoia u 30 minutit külmkapis.

Pane kala ahjuplaadile asetatud fooliumile. Vala peale hapukoor. Tõsta fooliumiääred üles, nii et peale jääb avaus. Küpseta 190 kraadi juures 30–35 minutit. Kasta aeg-ajalt küpsetusleemega.

Juustukartulid neljale

Ettevalmistusaeg 30 minutit + küpsetamiseks 15–20 minutit. Kalorsus 246 kcal/portsjon.

Vaja läheb:

10–12 kartulit

50 g võid

100 g riivitud juustu

musta pipart