Blogid

Sügisene forelliäkine 

Tuuli Mathisen, 30. oktoober 2014, 22:00
Forelliäkine on muhe amps. Foto: Tarmo Virkus.
Äkine on vana, rannarahva seas laialt levinud moodus, kuidas värske kala kiiresti ja kerge vaevaga mõnusaks suutäieks teha. Äkist valmistatakse kõige sagedamini siiast, kuid sobivad ka muud merekalad. Antud juhul siis forell.

• 0,5 kg forellifileed

• 2 spl jämedat või värskelt jahvatatud meresoola

• 2 õhukesteks ratasteks või viiludeks lõigatud sibulat

• värskelt jahvatatud musta pipart

• sorts valget viina

Valmistamine

Lõika forellifileest 3–5 mm paksused ribad. Puista kausi põhja soolakiht. Lao forellitükid vaheldumisi sibularataste, soola ja pipraga kaussi. Igale kihile piserda peale sorts valget viina. Aseta kauss või taldrik kummuli kausile ning raputa kogu kupatust veidi aega. Ja ongi varsti valmis! Naudi äkist võiga röstsaial või värskel valgel saial.

*** 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee